#BEYOUNIQUE

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε άλλα χρώματα ή άλλο σχέδιο στη ρακέτα σας? Πόσες φορές βλέπετε τη ρακέτα σας ταλαιπωρημένη από χτυπήματα και γρατζουνιές και θα θέλατε να τα επιδιορθώσετε? Αλλά και πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε να γράψετε το όνομα σας στη ρακέτα σας ή την υπογραφή όπως οι επαγγελματίες?

Τώρα το Racket Painting αναλαμβάνει τη δημιουργία μίας μοναδικής ρακέτας για εσάς, μιας ρακέτας που αντικατοπτρίζει τη προσωπικότητά και το στυλ σας. Και μάλιστα χωρίς να μεταβληθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ρακέτας σας. Εσείς βάζετε τη φαντασία και εμείς σας εγγυόμαστε το τέλειο αποτέλεσμα.

Στο ολικό βάψιμο της ρακέτας σας μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε χρώμα παλέτας εσείς θέλετε αλλά και όσα χρώματα επιθυμείτε. Η ρακέτα σας μπορεί να γίνει είτε μονόχρωμη είτε πολύχρωμη. Τα χρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι κορυφαίας ποιότητας και μεγάλης αντοχής δοκιμασμένα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ γιατί το επόμενο στάδιο είναι η επιλογή σχεδίων. Μπορούμε να φτιάξουμε οποιοδήποτε σχέδιο πάνω στη ρακέτα σας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε τα μάτια σας και να φανταστείτε τη ρακέτα των ονείρων σας.

Do it like the Pros!! Αρκετοί από τους επαγγελματίες παίκτες στο Tour έχουν το όνομα τους, την υπογραφή τους ή τα αρχικά τους πάνω στη ρακέτα τους. Γιατί όχι και εσείς? Και μάλιστα σε οποιοδήποτε σημείο της ρακέτας και με οποιαδήποτε γραμματοσειρά ή μέγεθος εσείς επιθυμείτε.

Custom Butt Cap: Είτε πρόκειται για το όνομά σας, το αγαπημένο emoji, τεννίστα, χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιού ή ακόμα και μία φωτογραφία εξατομικεύστε τη λαβή της ρακέτας σας με ένα μοναδικό για εσάς Butt Cap. Το σχέδιο σας θα προστατεύεται με πλαστικό υλικό όπως ακριβώς και το εργοστασιακό καπάκι και η αίσθηση της λαβής σας θα παραμείνει η ίδια.

 

Το τοπικό βάψιμο της ρακέτας σας στοχεύει κυρίως στην επιδιόρθωση τοπικών ζημιών πάνω στο σκελετό της ρακέτας σας αλλά και για την αλλαγή του χρώματος σε ένα κομμάτι της ρακέτας σας για αισθητικούς λόγους.

Do it like the Pros!! Αρκετοί από τους επαγγελματίες παίκτες στο Tour έχουν το όνομα τους, την υπογραφή τους ή τα αρχικά τους πάνω στη ρακέτα τους. Γιατί όχι και εσείς? Και μάλιστα σε οποιοδήποτε σημείο της ρακέτας και με οποιαδήποτε γραμματοσειρά ή μέγεθος εσείς επιθυμείτε.

Είτε πρόκειται για το όνομά σας, το αγαπημένο emoji, τεννίστα, χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιού ή ακόμα και μία φωτογραφία εξατομικεύστε τη λαβή της ρακέτας σας με ένα μοναδικό για εσάς Butt Cap. Το σχέδιο σας θα προστατεύεται με πλαστικό υλικό όπως ακριβώς και το εργοστασιακό καπάκι και η αίσθηση της λαβής σας θα παραμείνει η ίδια.

To Customization της ρακέτας σας με τη χρήση βαφής και όχι ταινιών μολύβδου είναι μία εντελώς καινούργια και πρωτοποριακή μέθοδος. Όταν βάφουμε τη ρακέτα σας τα τεχνικά χαρακτηριστικά της παραμένουν σταθερά.Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ο αθλητής θέλει να μεταβάλει τα χαρακτηριστικά αυτά. Καλωσήρθατε στο κόσμο του Racket Customization. 

Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι το Racket Customization?

Στόχος της εξατομίκευσης της ρακέτας σας είναι να έρθει η ρακέτα όσο πιο κοντά στο στυλ παιχνιδιού που εσείς επιθυμείτε ώστε να βελτιώσετε τα χτυπήματα σας. Η εξατομίκευση αυτή αφορά μόνο εσάς, σύμφωνα με τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, με βάση το δικό σας προσωπικό στυλ παιχνιδιού και με βάση τη δική σας και μόνο ρακέτα. Ένας έμπειρος τεχνικός ρακετών, με τα κατάλληλα μηχανήματα και εργαλεία, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε τη καλύτερη απόδοση από τη ρακέτα σας, βοηθώντας σας να βρείτε το ιδανικό σας βάρος, την ισορροπία και το βάρος αιώρησης.

Το customization περιλαμβάνει:

  • Αύξηση ή μείωση του βάρους του σκελετού
  • Μεταβολή του σημείου ισορροπίας
  • Μεταβολή της ροπής αδράνειας (swingweight) της ρακέτας
  • Αύξηση ή μείωση του μεγέθους της λαβής
  • Μεταβολή του σχήματος της λαβής

Πώς γίνεται η προσθήκη βάρους σε μία ρακέτα?

Η προσθήκη βάρους γίνεται συνήθως με τη χρήση ταινιών μολύβδου  που κατασκευάζονται σε δύο διαστάσεις. Η ορθολογική τοποθέτηση του lead tape είναι η καλύτερη μέθοδος παραμετροποίησης ενός σκελετού Σε κάποιες περιπτώσεις για την προσθήκη βάρους στη λαβή του σκελετού χρησιμοποιείται σιλικόνη.

Το Racketpainting προσφέρει μία νέα εξειδικευμένη υπηρεσία στην οποία οι ταινίες μολύβδου αφαιρούνται και στη θέση τους προστίθεται το ίδιο βάρος με τη χρήση τον κατάλληλων υλικών. Αλλά ακόμα και εδώ σας δίνουμε δύο επιλογές: είτε να προστεθεί το βάρος χωρίς να αλλάξετε το χρώμα της αρχικής σας ρακέτας είτε να αλλάξετε το χρώμα ή το σχέδιο.

Ποιες παραμέτρους πρέπει να ελέγχουμε κατά το customization?

Pρέπει να ελέγχουμε οπωσδήποτε το στατικό βάρος, την ισορροπία και το βάρος αιώρησης της ρακέτας. Το βάρος μετράτε σε ζυγό ακριβείας, η ισορροπία σε ειδικό όργανο που ονομάζεται balance board και το βάρος αιώρησης με ειδικό διαγνωστικό μηχάνημα που ονομάζεται tuning center.

Το Tennis Shot πιστό στη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών διαθέτει το υπερσύγχρονο Head Tuning Center για το απόλυτο customization της ρακέτας σας.

Ποια είναι τα βασικά σημεία προσθήκης βάρους σε μία ρακέτα?

Τα βασικά σημεία προσθήκης βάρους σε μία ρακέτα είναι 5:

  • Προσθήκη βάρους στη θέση 12

Τοποθετώντας το βάρος στη κορυφή της κεφαλής αυξάνουμε σημαντικά τη δύναμη της ρακέτας. Παράλληλα όμως αυξάνουμε σημαντικά και το swingweight της ρακέτας γιαυτό θα πρέπει να γίνεται με προσοχή σε ρακέτες με μεγάλο βάρος αιώρησης και σε head heavy ρακέτες.

  • Προσθήκη βάρους στη θέση 3 & 9

Για να αυξήσουμε τη περιστροφική σταθερότητα και αντοχή του σκελετού τοποθετούμε βάρος στο κεφάλι της ρακέτας στις θέσεις 3 & 9 η ώρα.

  • Προσθήκη βάρους στις θέσεις των ώμων 10&2 η ώρα

Για λιγότερο δραματική αντίληψη της αλλαγής του βάρους αλλά και να κερδίσουμε περιστροφική σταθερότητα προσθέτουμε lead tape στις θέσεις 10& 2 η ώρα.

  • Προσθήκη βάρους στο λαιμό της ρακέτας

Ο καλύτερος τρόπος να προσθέσουμε βάρος χωρίς να αλλάξουμε την αίσθηση των χαρακτηριστικών παιξίματος είναι να προσθέσουμε βάρος στο λαιμό ή πιο σωστά στο σημείο ισορροπίας του σκελετού.

  • Προσθήκη βάρους στη λαβή

Η προσθήκη βάρους στη λαβή της ρακέτας μας βοηθά να προσθέσουμε βάρος χωρίς να αυξήσουμε το swingweight. Επίσης, μας βοηθά να διατηρήσουμε την ισορροπία του σκελετού σταθερή εφόσον έχουμε τοποθετήσει βάρος στο κεφάλι της ρακέτας προσθέτωνας το ίδιο ακριβώς βάρος και στη λαβή της.