Racket Matching

Racket Matching

Είτε είστε επαγγελματίας παίκτης με 10 ρακέτες στη τσάντα σας είτε club player με 2 ή 3 ρακέτες η εξομοίωση των ρακετών σας (racket matching) είναι κάτι που πρέπει να σας ενδιαφέρει. Σκεφτείτε απλά να σας σπάσει μία ρακέτα ή το πλέγμα σας κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού παιχνιδιού και η δεύτερη ρακέτα σας να μην είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη.

Όταν οι ρακέτες παράγονται στο εργοστάσιο οι ίδιες οι εταιρίες δίνουν μία ανοχή +- 7 γρ. (tolerance) μεταξύ των ρακετών. Διαφορετικά ένας μεγάλος αριθμός ρακετών θα έπρεπε να απορριφθεί κατά το στάδιο ποιοτικού ελέγχου με αποτέλεσμα της αύξηση τόσο του κόστους παραγωγής όσο και της τελικής τιμής του προϊόντος στον καταναλωτή. Για παράδειγμα, όταν αγοράζετε 3 ρακέτες του ίδιου μοντέλου βάρους πχ 300 γρ μπορεί οι δύο σας ρακέτες να έχουν διαφορά ακόμα και 14 γρ, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα τόσο η ισορροπία όσο και το βάρος αιώρησης της ρακέτας.

FAQs

Ποιά χαρακτηριστικά των ρακετών πρέπει να είναι ίδια μετά το racket matching?

Οι ρακέτες σας πρέπει να έχουν το ίδιο στατικό βάρος (static weight), ισορροπία (balance) και βάρος αιώρησης (swingweight).
 
 

Πώς μετράμε τα χαρακτηριστικά αυτά?

Το στατικό βάρος το μετράμε με ζυγό ακριβείας, την ισορροπία στο balance board και το swingweigth με ειδικά διαγνωστικά μηχανήματα. Στο Tennis Shot όλα τα χαρακτηριστικά μπορούν να μετρηθούν στο υπερσύγχρονο διαγνωστικό μηχάνημα Head Tuning Center.

 

Πώς θα γνωρίζω τις μεταβολές που έχουν γίνει στη ρακέτα μου?

Οι ρακέτες σας συνοδεύονται με το παρακάτω έντυπο στο οποίο αναγράφονται τόσο τα αρχικά χαρακτηριστικά των ρακετών σας όσο και τα τελικά.